Σ' αυτό το τεύχος...


Τι είναι για σένα ο Ιησούς; Μήπως είναι ένα πρόσωπο, που η ιστορία Του αναφέρεται μέσα

στο Ευαγγέλιο και που έζησε μια θαυμάσια ζωή, μα στο τέλος Τον σταύρωσαν; (Σελίδα 2)

 

• Το Eυαγγέλιο που χάνεται: «Καθώς Εγώ νίκησα». H σωτηρία που προσφέρει στον αμαρτωλό άνθρωπο ο Πατέρας Θεός διά του Ιησού Χριστού έχει το πρότυπό της, έχει το απόλυτα καθορισμένο περίγραμμα και περιεχόμενό της, που παρουσιάζεται πλήρες και καθαρά δοσμένο μέσα στον Λόγο του Θεού. Αυτή η σωτηρία λέγεται λυτρωμένη ζωή. (Σελίδα 4)

 

• Οι μέρες μας είναι μέρες παρακμής. Η εποχή μας είναι εποχή εκφυλισμού και κατάπτωσης. Οι κοινωνίες μας έχουν φανερά πλέον τα σημάδια της παρακμής και της έκπτωσης κάθε ομορφιάς και αξίας. Ανάλατοι Χριστιανοί. (Σελίδα 7)

 

Μικροί στο σχολείο μαθαίναμε να βρίσκουμε τα αντίθετα των λέξεων. Άσπρο-μαύρο. Το αντίθετο της χαράς η λύπη. Το αντίθετο της φτώχιας ο πλούτος. Με τον ίδιο τρόπο συλλογισμού το αντίθετο της αγάπης δεν είναι το μίσος, ούτε ο φθόνος, ούτε η έχθρα. Το αντίθετο της αγάπης είναι η αμαρτία. Το κεφάλαιο της αγάπης. (Σελίδα 12)

 

Καλοκαίρι: Καιρός να ξεκουραστούμε, αλλά όχι να ξεχαστούμε. Λίγες σκέψεις πολύτιμες, διαλεγμένες σαν βοτσαλάκια ολοστρόγγυλα σε κάποια ακροθαλασσιά, για να γεμίσουν τον χρόνο και το μυαλό μας. Βοτσαλάκια: αφιέρωμα. Του Χρήστου Φραγκόπουλου. (Σελίδα 29)

 

• Υπάρχουν τριών ειδών Ευαγγέλια. Μπορεί, κάποιες φορές, να έχουν το ίδιο περιεχόμενο. Δεν έχουν όμως την ίδια δύναμη. Επιστολή Χριστού. (Σελίδα 40)

 

• Η στήλη των εφήβων: Έδωσες τη μαρτυρία στο σήμερα; Ναι, έδωσες τη μαρτυρία σου σήμερα. Ό,τι κι αν έκανες, όπου κι αν πήγες ή δεν πήγες, με όποιους κι αν ήσουν. Χωρίς ίσως να πεις ούτε μία κουβέντα, με κάποιον τρόπο η ζωή σου, το πρόσωπό σου, η συμπεριφορά σου, οι επιλογές σου, μίλησαν για σένα. «Μαρτύρησαν» το ποιος είσαι και τι πιστεύεις. Δεν μπορείς να το αποφύγεις. Το ποιος είσαι φαίνεται, μιλάει. Δίνει μαρτυρία χωρίς να το προσπαθήσεις. Το θέμα είναι, τι μαρτυρία ήταν αυτή που έδωσες; (Σελίδα 46)

 

Eίναι ένα θέμα σοβαρό και επίκαιρο. Οι αμαρτίες και τα σκάνδαλα που έχουν σχέση με τα χρήματα, τον πλουτισμό και τα συμφέροντα έχουν ένα ασυνήθιστα σκληρό και επικίνδυνο πρόσωπο στην πορεία της εκκλησίας ανάμεσα στους πιστούς του Χριστού. Τα χρήματα: μια παγίδα με πολλά πρόσωπα. (Σελίδα 59)

 

• Χριστιανική Ποίηση: Μη φοβηθείς. Ο Χριστός σ’ αγαπά... (Σελίδα 64)


Όλα αυτά τα άρθρα θα τα βρείτε το νέο τεύχος του περιοδικού ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ.

Παραγγελίες στο ofragopoulos@gmail.com